Politiske plakater

I anledning af Barack Obamas indsættelse i dag kommer der her et lille indlæg om politiske plakater.

Den nu overståede amerikanske valgkamp har været den første, hvor vi som plakatforretning har oplevet en decideret idolisering af en Barack Obama på forsiden af Rolling Stone Magazinekandidat. En lang række leverandører har printet forskellige produkter med ham, og der har også været en enorm interesse fra vores kunder helt tilbage fra primærvalgene.

Med George Bush oplevede vi faktisk den modsatte effekt. Her var det udelukkende plakater, som gjorde sig morsomme på hans bekostning, der vandt frem –  og stadigvæk er populære.

Men Obama adskiller sig på flere punkter fra andre politiske ikoner, når det kommer til idolisering. For han har jo faktisk ikke gjort sig fortjent til hæderen endnu – den baserer sig stort set kun på det, vi håber på, at han vil være i stand til at levere. Jeg tror ikke, at hverken Mahatma Gandhi eller Martin Luther King Junior kunne have drømt om sådan en start, da de begyndte kampen for det, de troede på. Det var op ad bakke, hvilket lige netop var en af grundene til, at de opnåede heltestatus.

Som politisk ikon har Obama virkeligt noget at leve op til, for forventningerne er tårnhøje over hele verden, og de skal bare nogenlunde indfries for, at han også om 50 år er at finde på en plakat på en politisk engageret teenagers væg. Det har denne blogskribent så også store forhåbninger til, at han kan. We can overcome 🙂

Reklamer
Explore posts in the same categories: Plakater, Uncategorized

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: